C'est l'Afrique - Reisverslag uit Ziguinchor, Senegal van Sandy en Roeland - WaarBenJij.nu C'est l'Afrique - Reisverslag uit Ziguinchor, Senegal van Sandy en Roeland - WaarBenJij.nu

C'est l'Afrique

Door: Roeland

Blijf op de hoogte en volg Sandy en Roeland

07 Oktober 2008 | Senegal, Ziguinchor

Gisteren zijn we rond 16u plaatselijke tijd geland in Dakar na een vertraging van 2 uur.
Vanaf het eerste moment dat we uit de luchthaven kwamen werd duidelijk dat we echt in Afrika waren. Langs alle kanten omsingeld door verkopers en taxichauffeurs, stapten we badend in het zweet in taxi's geregeld door de organisatie van de ronde. De fietsen half uit de koffer rijden we doot Dakar, putten omzeilen, uitwijken voor tragere minibusjes en en kudde koeien die rustig voorbijwandelen, midden van de stad.
En wat voor een stad! Iedereen wil en praatje slaan met ons, we stoppen even bij de voetbalploeg die traint op het zandveldje naast het hotel.

Deze morgen zijn we doorgevlogen naar Ziguinchor, 40 minuten in een klein vliegtuigje met prachtige uitzichten over de Cassamance rivier.
We hebben hier net onze eerste training afgewerkt! Na enkele km's slalommen door de stad, meer putten en plassen dan asfalt, hebben we de mooie asfaltweg waarop we donderdag zullen koersen gevonden! Prachtig landschap, metershoge bomen en vanuit alle hutjes langs de kant worden we toegejuichd door kinderen! De ouderen bekijken ons ook heel vriendelijk, maar vragen zich waarschijnlijk af welke zotten in deze hitte komen koersen in Sénégal!

Want het is hier echt heet, constant nat van het zweet, hopelijk zijn we tegen donderdag al wat aangepast aan de hitte!

Tot de volgende!
Roeland

• 07 Oktober 2008 - 19:55

Schoonzus:

Hoezo met het vliegtuig?! Gingen jullie niet met de fiets? ;o)
    Geniet van de korte fietsvakantie en zorg dat die kleine lieve negerkes uw koersmachien pikke. (ooooohhh). 't Is daar naar't schijnt nogal warm om erachter te lopen. ;o)
    H.

• 07 Oktober 2008 - 20:26

San:

Awel ik ben blij dat jullie er goed geraakt zijn, met alle bagage nog in orde en compleet.
    Geniet er nog van, vergeet niet om af en toe ook een beetje te gaan fietsen ;-)
    en zorg dat jullie allemaal in dezelfde staat terug komen e!

Zoentje voor mn lieverd!
    xxx

• 08 Oktober 2008 - 05:31

Els Delie:

hier op Belgische bodem hebben de thuisblijvers elkaar al goed gevonden om info door te geven ... en nog even dit ... er komen Bornemse supporters (collega's van je papa) jullie aanmoedigen tijdens de voorlaatste en laatste rit ... en ze dromen ervan een overwinning mee te pikken ... doe maar jullie best ... hier duimen we alvast!!

• 08 Oktober 2008 - 15:50

Katleen Willekens:

Roeland,

ik wens je veel succes, weinig valpartijen en een behouden terugkomst naar België met uiteraard een "beker" of "medaille" in de handbagage.

ik duim!

katleen

• 08 Oktober 2008 - 18:32

Joachim En Nele:

Idd, welke zot gaat nu in die hitte koersen...;-)
    Doe dat daar nog goed en frisse groetjes vanuit Bornem!