Balans na 4 etappes
Door: Roeland
Blijf op de hoogte en volg Sandy en Roeland
13 Oktober 2008 | Senegal, Mbour
De derde rit liep van Mbour naar Kaolack en we hebben met heel de ploeg serieus moeten werken! Toen er een groep van 6 wegreed kregen we gelukkig hulp van het team uit Bretagne. Joeri is op het einde nog kunnen wegrijden en werd 4de, ik spurtte op 1min16 naar de 21ste plaats, vlak voor de ploegmaats.Maar na de rit zat ik er even compleet door, ben me pas deze morgen na een uur koers terug beter beginnen voelen.
Vandaag lagen pech en vreugde dicht bij elkaar, al na 2km viel Joeri, hij is nu naar de kliniek want de kans is groot dat hij zijn pols gebroken heeft. Hopelijk zijn we onze kopman nog niet kwijt! Half koers heeft Rino opgegeven, hij was door een lekke band na 100 van 160 km te ver teruggeslagen. En in Mbour, na 110 km was het mijn beurt. Een Libier ging tegen de vlakte juist voor mij. Ik ben er over gevallen maar gelukkig zonder veel erg. Jacques de mechanieker is nu mijn achterwiel aan het repareren. In de spurt zaten de ploegmaats goed geplaatst, ik zat iets te ver naar rechts maar omdat daar wagen geparkeerd stonden durfde ik niet doorschuiven. Een goeie keuze achteraf, een van de renners van Burkina Faso is er in volle spurt tegen een geparkeerde bestelwagen gebotst, net voor mij. Sven spurtte wel goed, opnieuw een tweede plaats en de groene puntentrui! Morgen ga ik alles doen om hem in die trui te houden, hij heeft er mij namelijk een exemplaar van beloofd!
Buiten de koers is het soms ook afzien, hotels of douches zijn niet altijd direct na de rit beschikbaar, gelukkig is het eten meestal wel in orde. Twee dagen terug zijn we ergens gaan eten waar eenn zwembad was, voor het eten nog even zwemmen in water van 37 graden, zalig! En over temperatuur gesproken, voor te koersen is die niet echt ideaal. We starten steeds voor de middag, wat maakt dat je niet alleen moe wordt, maar dat de temperatuur tegen dat de finale begint ook héél hoog is. Vandaag weer 39 graden!
Nog een klein "detail", de nacht voor de tweede rit heb ik mijn fiets op slot op de gang gelaten, de kamer wes te klein om hem binnen te zetten. Tijdens de rit voel ik dat mijn zadel zakt, en plots trek ik mijn stuur helemaal scheef... Mijn fiets was 's nacht gesaboteerd! Gelukkih heb ik het op tijd gemerkt en heb ik alles tijdens de koers kunnen goedzetten.
Tijd om te stoppen nu, conclusie na vier ritten is dat mijn conditie super is, mijn gezondheid gaat met ups en downs maar is over de gehele lijn gezien ook nog in orde en buiten de koers amuseer ik me enorm! De sfeer tussen de renners kan amper beter, na de ritten leven we hier als gewone Sénégalezen en zolang iedereen fit is, durven we ' avonds al eens relaxen met een goeie pint Flag !
Wie weet ga ik mijn beslissing om te stoppen met koersen toch nog eens herbekijken...
Greetz,
Roeland
13 Oktober 2008 - 18:42
Hank:
Zoals gedacht blijkt uw Senegalees avontuur buiten het koersen zelf nog het grootste avontuur te zijn. Stay healthy, have fun and cycle fast! Ciao. -
13 Oktober 2008 - 18:59
San:
Gesaboteerde fietsen? Je zou gaan denken dat jullie de Tom Boonens van Senegal zijn!
In elk geval, zorg er asjeblief voor dat er nu niemand meer valt van jullie allemaal! Twee slachtoffers is al genoeg!
Hopelijk vallen de wegen voor de volgende ritten wat beter mee en brengen jullie voor iedereen een exemplaar van die groene trui mee!
Verzorg jullie nog en tot binnen een paar dagen!
Zoentjes
Sandy -
13 Oktober 2008 - 19:48
Marc:
Als ik lees dat jullie "leven als gewone Senegalezen", dan betwijfel ik of jullie nog terugwillen naar Belgie ?? -
13 Oktober 2008 - 20:28
Marcella & Frank:
1. Blijf recht, blijf gezond.
2. Hou de sfeer in de ploeg.
3. Rij verstandig.
4. GENIET !!!!!!
Groetjes aan de ganse ploeg. Jullie hebben er geen idee van hoe hier met jullie meegeleefd wordt. -
13 Oktober 2008 - 20:51
Jan & Nadia:
'Flag speciale, société des brasseries de l'oeust Africain' staat er op het etiket. Eentje is al genoeg want na twee biertjes sta je al op je kop. Wees maar voorzichtig dus. groetjes -
14 Oktober 2008 - 03:37
Rudi:
Koersen gaat altijd met ups en downs, zolang je maar niet te vaak naar beneden gaat is het goed... We zijn blij je naar een optimaal conditioneel peil gebracht te hebben! Ondanks de goede vorm, goed rusten, goed slapen en in de koers blijven!!!
Na enkele keren helpen is het misschien eens aan jou om je goede vorm te tonen in een rit?
Hoe is trouwens het niveau van de anderen tov jouw mogelijkheden?
Sportieve groeten, Rudi -
14 Oktober 2008 - 07:00
Ilse Winters:
Roeland, Ik wou je toch nog even veel succes wensen. Geniet ook van de omgeving en alles wat er rond hangt. En uiteraard ook vele groeten voor Sandy. -
14 Oktober 2008 - 16:48
Louisa:
een dikke dikke proficiat aan onze roeland en het hele team
houden zo
roeland is dat om dat wij er niet bij zijn dat ge zo goed rijd?????
groetjes en voorzichtig he
louisa -
17 Oktober 2008 - 07:13
Robby :
Al knap gekoerst, houden zo.
Gezonde terugkomst.
Groeten