Lekkere Rum en oude Cadillacs - Reisverslag uit La Habana, Cuba van Sandy en Roeland - WaarBenJij.nu Lekkere Rum en oude Cadillacs - Reisverslag uit La Habana, Cuba van Sandy en Roeland - WaarBenJij.nu

Lekkere Rum en oude Cadillacs

Door: Sandy en Roeland

Blijf op de hoogte en volg Sandy en Roeland

11 Maart 2009 | Cuba, La Habana

Hoi iedereen,

Hier zijn we!
Waarschijnlijk zitten jullie allemaal al ongeduldig te wachten op onze sappige verhalen...
Wel, we zijn dus in La Habana! En wat een stad!
Groot, heel veel super sjieke oude auto's, maar zooooo oud! Echt alles is hier versleten en vuil, maar het heeft wel zijn charmes!
De tijd heeft hier duidelijk stilgestaan!
Gisteren en vandaag hebben we de stad gaan ontdekken, We hebben het museo de la Revolution bezocht, een rondritje met een engelse bus (het open dak heeft ons wel allebei een verbrand hoofd opgeleverd), en we hebben vooral heeeeel veel gewandeld en gezien!
Dames met dikke sigaren vragen je in elke straat om een foto van hen te nemen, net zoals de mannen die hier heel graag de "echte" Monte Christo sigaren willen verkopen voor een spotprijsje....
Verder rijden hier geweldig grappige 'coco taxi's rond, een grote gele kokosnoot op drie wielen...voor meer info, probeer eens te zoeken in google..
Ons hotel is net als alle andere gebouwen een beetje oud, maar wel heel goed gelegen en toch ook wel proper. Enkel het internet hebben ze niet altijd beschikbaar :-)
Naar de mening van Roeland is de rum hier geweldig lekker, zowel puur als in de Mojito's, Sandy heeft zich er nog niet aan gewaagd, eerst de maag een beetje laten acclimatiseren...
Voor de nieuwsgierigen, het tijdverschil met Belgie is 5uur, dit zou nog goed meevallen, moest Sandy Roeland niet wakker maken om half 3 als ze denkt dat we ons al overslapen hebben... hihihi
Om jullie allemaal jaloers te maken, tis hier echt super lekker warm, het zonnetje schijnt en er is geen wolkje te bespeuren. Hoe is het trouwens in Belgie? Regen, sneeuw, vriestemperaturen?

Morgenvroeg pikken we de huurauto op en vertrekken we naar Vinales, waar we gaan kijken hoe een echte sigaar gerold word tijdens een ritje te paard door de tabaksvelden. Onze eerste rit zal zo'n 2uur duren en het verkeer valt hier best wel nog mee. Hoewel we in een heel grote stad zitten, lijkt het hier absoluut niet op Brussel of Antwerpen. Waarschijnlijk is dit ook wel omdat al die oude Cadillacs niet snel meer kunnen!

Heel veel groetjes en tot binnen een paar dagen!
En natuurlijk nog een heel dikke zoen aan Jinte van tante San (Kan je nu trouwens ondertussen al "tante" San zeggen schatje?)

Roeland en Sandy

• 11 Maart 2009 - 09:31

Brigitte:

Hey Sandy en Roeland,

Blij dat Cuba jullie zo goed bevalt ( maar had dat wel gedacht zenne)..
    Wat ik wou laten weten is dat jullie vlucht voor de terugreis een uurtje verlaat is ; dus 21.25u. i.p.v. 20.25u.De rest blijft allemaal hetzelfde.Ik weet het is nog effekens maar ik wou het toch al laten weten...en aangezien de sigaren daar zo goedkoop zijn moogt er voor mij 1 meebrengen ( ben curieus hoe da smaakt :)
    Allé nog veel plezier daar !!!Brigitte

• 11 Maart 2009 - 20:18

Ma:

hallo
    eindelijk wat nieuws
    alles heel goed hier
    sandy hebt ge u mail gelezen???
    morgen jinte haar verjaardag dus feest
    oppasen roeland want rum kan gevaarlijk zijn
    geniet er maar van
    het weer was hier vandaag redelijk
    veel fotos van de oude wagens maken he voor de pa
    groetjes van ons allemaal

• 11 Maart 2009 - 20:26

Zus:

Aaaahh! Eindelijk! x (Hadden nie gezien dat ge geblogd had, geen mail van gekregen).

Veel plezier daar! Voorzichtig met de auto en ook oppassen dat ge niet omver gereden w door een kokosnoot. Breng voor een een schepje zon en een fleske rum mee, ...

PS Jinte doet al goed pipi op potje.

• 11 Maart 2009 - 21:01

Ma:

sorry heb vandaag woensdag om 10 uur deze avond jullie bericht maar ontdekt
    je was blijkbaar vergeten te noteren dat we bij elk bericht een email moesten krijgen
    alles ok nu dus tot volgende keer